De ce legumele din piața de la Târgu Frumos sunt cele mai bune

Se citește în
1 minute
Ai citit

De ce legumele din piața de la Târgu Frumos sunt cele mai bune

Iunie 01, 2015 - 11:47
Publicat:
0 comments

Legumicultorii de la Târgu Frumos aprovizionează, probabil, jumătate din populația Iașului. Însă cine locuiește în zonă și vrea legume cu adevărat proaspete, să meargă în piața de la Târgu Frumos.

Pe lângă legume, puteți afla și o rețetă.

Iată motivele pentru care legumele din piața de la Târgu Frumos (și din orice piață dintr-o localitate de producători) sunt mai bune decât cele dintr-o mare piață de desfacere:

Tot ce veți găsi pe tarabe a fost cules în acea dimineață. Fiind o piață de producători, concurența este acerbă și niciunul nu-și permite să se prezinte în fața clienților cu marfă ofilită, pentru că știe că nu va fi băgat în seamă de clienți.

Marfa vândută de producători în această piață este în mod cert de calitate mai bună, pentru că aceasta nu este produsă pentru a fi vândută unor necunoscuți, ci unor concitadini care se cunosc între ei. Iar când vinzi cunoscuților ești mult mai responsabil.

Intermediarii sunt aproape inexistenți sau, în orice caz, nu vând produse de sezon, ci produse de extrasezon, evident din import. Sunt ușor de recunoscut și, implicit, de evitat.

Prețurile, de asemenea, sunt mai bune decât la Iași. Dacă vă place să mai și negociați, veți ieși zâmbind cu sacoșele din piață.

În concluzie, dacă aveți trecere prin Târgu Frumos, nu evitați să vă abateți din drum pentru o alimentare cu legume adevărate. Indiferent de sezon, veți găsi tot ce e mai bun posibil.

Important

Duminica dimineața nu veți găsi prea mulți producători adevărați în piața de la Târgu Frumos. Majoritatea dintre ei fac parte din comunitatea lipovenilor și duminica sunt nelipsiți de la biserică.

Adaugă comentariu nou