Cum se face siropul de brad la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Se citește în
mai puțin de
1 minut
Ai citit

Cum se face siropul de brad la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Iunie 03, 2015 - 10:04
Publicat:
0 comments

Siropul de brad are efecte dovedite în bronşite cronice, tuse persistentă, astm bronşic, traheită, faringită, gripă, guturai, sinuzită şi chiar tuberculoză. În plus, stimulează pofta de mâncare şi digestia, reglează activitatea nervoasă, atenuează oboseala intelectuală şi întăreşte sistemul imunitar.

foto: sihastriaputnei.ro

Iată o rețetă bătrânească de preparare a siropului de brad, așa cum se face la Mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava.

Într-un borcan de 5 kg se așază, alternativ, un strat de muguri de brad și unul de zahăr. Ultimul strat să fie zahăr.

Borcanul se îngroapă în pământ și se lasă acolo până toamna.

Toamna siropul se strecoară și se ține la rece, în beci sau în frigider.

Recomandare

Vedeți și rețetele de sirop de brad de pe Paradis verde.

Adaugă comentariu nou