iulie 2015

Antidot din Podu Iloaiei: „Succesul în muzică e ca ruleta rusească”

iulie 16, 2015 - 12:27
Publicat:
0 comments
Andrei Gheban - Antidot

De ce Antidot? De ce nu Andrei Gheban, numele real?

În zona muzicală  în care activez eu, trebuie să ai un nume special, nu poți folosi numele propriu. La început am avut un alt nume, însă simțeam nevoia de ceva mai sonor, cu rezonanță, care să mi se potrivească atât mie personal, cât și stilului muzical pe care îl practic.

Dacă tot a venit vorba de stilul muzical, ce genuri abordezi în piesele tale?

Personalități locale: Academicianul Constantin Erbiceanu

iulie 10, 2015 - 14:31
Publicat:
0 comments
Academicianul Constantin Erbiceanu/ Sursă foto: www.fundatia-erbiceanu.ro

Erbiceni: o localitate despre care nu s-a scris foarte mult, aproape de fel. O localitate nu departe de drumul european ce leagă Iașul de nordul țării, care în trecut prezenta interes datorită cercetărilor arheologice făcute pe raza comunei cu același nume. Pârâul Doroșca, Dealul Sărăturilor, la Curtea Veche; sunt doar câteva locații ce apar în materialele publicate de cunoscuți arheologi care au descoperit pe raza comunei Erbiceni semne de viață încă dinepipaleoitic, aparținând unor triburi swideriene.

Erbiceniul va avea cea mai mare sală de sport din comunele Moldovei

iulie 10, 2015 - 11:39
Publicat:
0 comments
Comuna Erbiceni

Licitația pentru contruirea sălii a avut loc la începutul lunii februarie 2015, 11 firme prezentându-și oferta.În cele din urmă, asocierea Sigma APS Construct - MC General Construct a avut câștig de cauză, cu oferta în valoare de 4,35 mi­lioane lei, mai mică decât suma estimată inițial - 5,3 milioane lei.

Furtună cu grindină și pană de electricitate la Podu Iloaiei

iulie 09, 2015 - 18:03
Publicat:
0 comments
Furtună la Podu Iloaiei

Cele 10 linii de medie tensiune EON care au fost afectate în urma furtunii au dus la nealimentarea completă a oraşului Podu Iloaiei. Situația a durat mai multe ore.

Furtuna a afectat și alte localităţi din apropierea Iaşului. Zona cea mai afectată din judeţ a fost cea nordică, inclusiv spre Hârlău.

BACALAUREAT Podu Iloaiei: Promovabilitate de 74,72% înainte de contestaţii

iulie 07, 2015 - 12:18
Publicat:
0 comments
Rezultate Bacalaureat 2015

În acest an, la examenul de Bacalaureat s-au înscris 97 de absolvenți de clasa a XII-a ai Liceului Tehnologic „Haralamb Vasiliu”  din orașul Podu-Iloaiei. Dintre aceștia, 22 au fost respinși, 6 nu s-au prezentat la toate probele de concurs, iar 1 elev a fost eliminat. Promovabilitatea la examenul de Baculaureat la Podu Iloaiei a fost de 74,72% înainte de contestaţii, mai mare decât media pe țară.