Iunie 2015

Rezultate Evaluare Națională Podu Iloaiei: 78,13% dintre elevii înscriși au obținut note peste 5

Iunie 27, 2015 - 21:26
Publicat:
0 comments
Rezultate Evaluare Națională 2015 - Podu Iloaiei

În acest an, la examenul de Evaluare Națională s-au înscris și 64 de absolvenți de clasa a VIII-a ai  Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza” din orașul Podu-Iloaiei. Dintre aceștia, 14 au obținut note sub 5.

Cine a obținut cele mai mari note

Cele mai mari note au fost obținute de următorii elevi: Cărpușor Alexandra Elena - nota 9.80, Pitic Maria Alexandra - nota 9.65 și Orzetic Ștefan - 9.07.

Știți cine a fost George Văideanu?

Iunie 23, 2015 - 13:04
Publicat:
1 comments
Pedagogul George Văideanu
„Din punct de vedere al costurilor economice, scumpă nu este persoana bine educată, ci cea insuficient educată, care părăseşte şcoala cu o formaţie şubredă sub aspect moral, intelectual sau estetic”. 

Acesta ar putea fi considerat testamentul lăsat nouă, celor de azi, de profesorul originar din Podu-Iloaiei George Văideanu (1924 - 2014), fost Secretar General al Comisiei Naţionale UNESCO pentru România și un erudit deschizător de drumuri în domeniul educaţiei şi pedagogiei moderne româneşti.

Târgu Frumos sau „Târgul Frumoasei”?

Iunie 22, 2015 - 13:11
0 comments
Orașul Târgu Frumos

Ipoteze privind denumirea orașului Târgu-Frumos

1. „Hanul cu cârciumăreasa cea frumoasă”

Înainte de a fi târg, în locul actualului oraș exista o singură cârciumă, unde poposeau drumeții obosiți de drum. După cum probabil ați ghicit, cârciumăreasa era de o frumusețe rară, ducându-i-se vestea în tot ținutul. Frumusețea hangiței a influențat ulterior și denumirea târgului, care s-a numit „cel frumos”.

Cum se face siropul de brad la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Iunie 03, 2015 - 10:04
Publicat:
0 comments
foto: sihastriaputnei.ro

Iată o rețetă bătrânească de preparare a siropului de brad, așa cum se face la Mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava.

Într-un borcan de 5 kg se așază, alternativ, un strat de muguri de brad și unul de zahăr. Ultimul strat să fie zahăr.

Borcanul se îngroapă în pământ și se lasă acolo până toamna.

Toamna siropul se strecoară și se ține la rece, în beci sau în frigider.

Recomandare

Vedeți și rețetele de sirop de brad de pe Paradis verde.

Apa de la cișmeaua „șipot” din Podu Iloaiei este deosebit de periculoasă pentru sănătate

Iunie 02, 2015 - 11:45
Publicat:
0 comments
E.coli și streptococi fecali în apa de la șipot

Analizele la care ne referim au fost efectuate în septembrie 2013 și indică valori chimice și microbiologie mult peste limitele de siguranță.

Astfel, din certificatul de analiză nr. 21733 din 25 sept. 2013 realizat de Direcția de Sănătate Publică Iași, secția de Chimie Sanitară și Toxicologie, rezultă că parametrii chimici ai apei depășesc limitele de potabilitate stabilite prin lege. În mod special se remarcă nivelul nitraților care depășesc dublul limitei maxime admise. Concluzia certificatului de analiză este tranșant: „NU corespunde examenului chimic”.

De ce legumele din piața de la Târgu Frumos sunt cele mai bune

Iunie 01, 2015 - 11:47
Publicat:
0 comments
Pe lângă legume, puteți afla și o rețetă.

Iată motivele pentru care legumele din piața de la Târgu Frumos (și din orice piață dintr-o localitate de producători) sunt mai bune decât cele dintr-o mare piață de desfacere:

Tot ce veți găsi pe tarabe a fost cules în acea dimineață. Fiind o piață de producători, concurența este acerbă și niciunul nu-și permite să se prezinte în fața clienților cu marfă ofilită, pentru că știe că nu va fi băgat în seamă de clienți.